hero banner image
Forside Bryst > Fjernelse af brystimplantater

Fjernelse af brystimplantater

Speciallæge Anne K. L. Stellander
Forløbet ved fjernelse af brystimplantater

Fjernelse af brystimplantater

Hos Roskilde Privathospital har vi mere end 25 års erfaring med at fjerne brystimplantater. Vi anvender altid de seneste nye metoder for at sikre alle vores kunder et flot og naturligt resultat. På denne side kan du læse meget mere om, hvordan vi arbejder med fjernelse af brystimplantater, så du kan få et indblik i, hvordan et forløb ser ud hos os.

sygemelding
Typisk 1-2 uger
Operationstid
1,5-2 timer
Tid på klinikken
2-3 timer
 • Kunne jeg give 10 stjerner, fik de dem

  Skal man vælge et trygt sted med faglig ekspertise og rådgivning omkring operation så kan jeg kun anbefale Roskilde privathospital, der er søde og venligt personale der gør at man føler sig hjemme, speciallægen Javed får en til at føle sig tryk og god information inden operationen / efter. Mega flot arbejde han udfører. Kunne jeg give 10 stjerner fik de dem 🤩

 • Utrolig professionel og dygtig

  Lægen, Javed, som jeg havde fornøjelsen af at møde, er utrolig professionel og dygtig. Han var meget informativ og tog sig tid til at forklare alt grundigt og besvare alle mine spørgsmål. Hans ekspertise og rolige tilgang skabte virkelig tillid og gjorde hele oplevelsen langt mere tilgang skabte virkelig tillid og gjorde hele oplevelsen langt mere behagelig.

 • Jeg synes resultatet er SÅ flot

  Jeg er blevet vejledt optimalt og professionelt under hele processen. Det har gjort mig tryg at det jeg har fået at vide omkring indgreb, helingsproces og resultat har været i overensstemmelse med det jeg har oplevet. Jeg synes resultatet er SÅ flot og jeg vil klart anbefale Roskilde Privathospital og Daniel som plastikkirurg.

 • Varme anbefalinger herfra

  Varme anbefalinger herfra. Fik i december laver brystreduktion med stort løft, og er kæmp lykkelig for mit resultat, så flot et arbejde der er blevet lavet. Har hele vejen igennem følt mig i så trygge hænder, både på klinikken og telefonisk. Personale er så søde og hjælpsomme.

 • Jeg følte mig set og hørt fra første besøg

  Jeg fik i januar 24 ordnet mine øjenlåg hos Javed – jeg giver ham og resten af Roskilde privat hospital de bedste anbefalinger, jeg følte mig set og hørt fra første besøg. Resultatet er jeg mega glad for.

 • Jeg har haft et længere forløb hos hos…

  Jeg har haft et længere forløb hos hos Roskilde Privathospital i forbindelse med en udskiftning af gamle brystimplantater. Desværre blev resultatet ikke som forventeligt, men et meget positivt møde med Javed Akram, fik forvandlet det hele. Jeg har kun mine bedste anbefalinger til Javed og Roskilde Privathospital, som lyttede og med kirurgiskpræcision formåede at skabe et flot resultat og eliminere den første dårlige erfaring. Der er ingen tvivl om, at jeg ALTID ville vælge Javed en anden gang.

 • Det bedste privathospital

  Af hjertet tak for jeres høje faglighed og professionelle tilgang til Daniel Yadete samt hele jeres skønne team 🙏 Trygt og dejligt at der findes mennesker som jer ❤️

 • En god oplevelse

  I april fik jeg lavet fedtsugning af hofter og lænd, af Javed. Fra jeg trådte ind af døren, til min første samtale har jeg været tryg. Under hele operationen, var sygeplejerske Susanne ved min side. Tak for den tryghed du gav. Resultatet af fedtsugningen er så godt, at jeg beundrer det hver dag. Professionelt og empatisk personale, alle fra receptionen til læge og sygeplejersker. Vil klart anbefale Roskilde Privathospital til alle der har brug for det. Stort tak til alle.

  20+

  års erfaring

  2.000+

  Patienter årligt

  4,9

  på trustpilot

  50

  behandlingstyper

  Garanti

  Behandlingsforløbet

  Når du vælger Roskilde Privathospital, er du garanteret:

  1. Samme kirurg til både forundersøgelse og operation
  2. Overnatning ved større operationer: Ved større operationer tilbyder vi overnatning med fuld forplejning.
  3. 5 års tryghedsgaranti ved brystoperationer med brystimplantater eller tilkøb 8 års trygshedgaranti
  4. Implantatkortopbevaring i 20 år: Vi gemmer dit implantatkort i 20 år efter operationen, så du kan få dit implantat sikkert udskiftet af vores kirurger ved eventuelle komplikationer.
  5. Eventuel re-operation indenfor 12 måneder er gratis: Hvis resultatet ikke lever op til forventningerne, drøfter du det med kirurgen 3 måneder efter operationen, og i planlægger sammen næste skridt.
  6. Tryghed efter din operation: En sygeplejerske står til rådighed, som du kan ringe til i dagtimerne og derudover får du akutnummer til kirurgen.
  7. Lovpligtig patientforsikring: Vi er dækket af obligatorisk patientforsikring for alle operationer foretaget i Danmark. Dette giver dig ekstra tryghed.
  8. Ekstra kontroller ud over de obligatoriske efter operation, hvis du har behov for det.

  → Læs mere om kvalitet og tryghed 

  00:57
  Slider Image

  Fjernelse af brystimplantater

  Der kan være flere forskellige grunde til, at man vælger at få fjernet sine brystimplantater. Det kan både være af æstetiske og fysiologiske grunde, og nogle af de mest almindelige årsager til fjernelse af implantater er især ændringer i brystets størrelse og form, kapseldannelse, lækage af et brystimplantat, ønsket om mindre bryster, eller at man blot ikke ønsker brystimplantater længere.

  På Roskilde Privathospital har vi mere end 30 års erfaring med netop fjernelse af brystimplantater, og derfor er du garanteret kyndig vejledning, rådgivning og behandling fra start til slut. Uanset årsagen til fjernelse af dine brystimplantater, er det vores fornemste opgave at skabe et naturligt og smukt slutresultat, som du bliver glad for mange år frem.

  Vil du gerne høre mere om hele processen, og hvordan vi fjerner brystimplantater? På denne side kan du blive klogere på, hvordan fjernelse af brystimplantater foregår, og hvad du bør være særligt opmærksom på.

  Årsagerne til fjernelse af brystimplantater

  Nogle får fjernet brystimplantater, fordi der er opstået kapseldannelse omkring et eller begge implantater, mens andre får fjernet deres brystimplantater, fordi de ønsker at vende tilbage til deres naturlige bryster. Vi har samlet de mest hyppige årsager til fjernelse af brystimplantater nedenfor:

  • Kapseldannelse omkring et eller begge brystimplantater.
  • Lækage af et eller begge brystimplantater.
  • Ændringer i brystets størrelse og form.
  • Ønsket om ikke længere at have brystimplantater.
  • Ønsket om større eller mindre brystimplantater med f.eks. silikoneimplantater.

  Det er vigtigt, at du gør dig nogle grundige overvejelser inden en eventuel fjernelse af brystimplantater. Dine bryster vil nemlig, af naturlige årsager, fremstå mere slappe, når implantaterne er blevet fjernet. Jo større brystimplantater du har, desto mere slappe vil dine bryster blive efter en operation.

  Derudover er det også vigtigt at være bevidst om, at alder og vægt ligeledes kan have en indvirkning på resultatet efterfølgende. Ældningsprocessen er ganske naturlig og medfører blot, at dine bryster bliver mere og mere slappe, jo ældre du bliver. Vælger du at få fjernet dine brystimplantater, kan dine brysters udseende altså ændre sig i takt med, at du bliver ældre. På samme måde vil et eventuelt vægttab eller vægtøgning også påvirke bryststørrelsen og udseendet.

  Det er dog vigtigt for os at pointere, at der hverken er noget farligt eller mærkeligt i, at dine bryster vil ændre form og udseende efter fjernelse af implantater. Inden en eventuel operation anbefaler vi blot altid, at du vender alle disse overvejelser, så du går ind til operationen med god ro i maven om resultatet på den anden side.

  Ønsker du at beholde dine implantater, men gerne vil have udskiftet dem? Så læs mere på denne side.

  Sådan er forløbet

  Forundersøgelse

  Sådan foregår forundersøgelsen

  Forundersøgelsen er første skridt inden din kosmetiske operation. Forundersøgelsen sikrer, at du har fået den bedste rådgivning af vores specialister. Det er udelukkende vores erfarne speciallæger i plastikkirurgi der udfører forundersøgelser og operationer. 1. Grundig vejledning Her taler vi om dine ønsker, du deler dine helbredsoplysninger, og I afstemmer forventinger. Du skal vide, at din […]

  Læs mere
  Forberedelse

  Før din operation – din huskeliste

  Glæder du dig til at blive opereret her på hospitalet, men er du i tvivl om, hvordan du forbereder dig bedst muligt?  Læs denne grundigt inden din operation 1-2 måneder før operationen a. Hold pause med medicin og naturmedicin Til forundersøgelsen beslutter kirurgen, om du skal holde pause med noget af din vanlige medicin inden operationen. […]

  Læs mere
  Narkose

  Fuld narkose – er det farligt?

  Skal du opereres her på Roskilde Privathospital, og vil du læse mere om, hvordan det i praksis fungerer, når du skal opereres i fuld bedøvelse? Så læs med her, hvor vores anæstesilæge, Andrei Poukinski giver dig svar på dine spørgsmål. Fuld narkose hedder på lægesprog generel anæstesi. Anæstesi handler om din sikkerhed og tryghed “Jeg […]

  Læs mere
  Operation

  Operationsdagen – sådan foregår det

  Skal du opereres her på Roskilde Privathospital, og vil du læse mere om, hvordan det i praksis fungerer, når du skal opereres i fuld bedøvelse? Så læs med her og få svar på dine spørgsmål. Er der stadig noget, som du er i tvivl om, så er du altid meget velkommen til at kontakte os […]

  Læs mere
  Efterforløb og resultat

  Cilies BFO:”Jeg kan være fysisk aktiv uden problemer, og jeg føler mig utrolig feminin”

  Hvad betyder det at være glad for sin krop og for ens selvværd? For Cilie, som til daglig studerer, betyder det en del. Og hun opsøgte Roskilde Privathospital, fordi hun ønskede sig en brystforstørrende operation. Læs med her. Plastikkirurg, Javed Akram og Cilie talte de forskellige muligheder grundigt igennem. Herunder størrelse og form og Cilie fik set […]

  Læs mere

  Relateret til denne operation

  Operationsdagen – sådan foregår det
  Læs mere
  Før din operation – din huskeliste
  Læs mere
  Fuld narkose – er det farligt?
  Læs mere

  Hvordan foregår fjernelse af brystimplantater?

  Hos Roskilde Privathospital er det vores ypperste opgave at fjerne dine implantater på bedste og flotteste vis. Hvordan dine brystimplantater fjernes bedst muligt, afhænger af, hvordan dine implantater er blevet lagt ind. Vores kirurg kan f.eks. fjerne dine brystimplantater gennem dine gamle ar, hvis de er lagt ind via et snit i folden under brystet eller fra brystvorten.

  Er de ikke det, men i stedet lagt ind fra armhulen, eller er der tale om kapseldannelse, er det desværre ikke muligt at fjerne implantaterne på samme måde. I sådanne tilfælde skal der laves et nyt, lille snit, hvor kirurgen kan fjerne brystimplantaterne igennem og efterfølgende sy såret sammen. Det vil typisk blive lagt i furen under brystet eller i den nedre kant af brystvorten.

  Hvis fjernelse af dine brystimplantater kræver et nyt snit, vil du og kirurgen aftale, hvor det bliver lagt, og hvordan det kommer til at foregå før operationen. En fjernelse af brystimplantater kan tage alt fra en time og opefter, og operations længde og omfang afhænger af dit udgangspunkt.

  Forløbet ved fjernelse af implantater

  Fuld narkose

  Fjernelse af brystimplantater foregår altid under fuld narkose på Roskilde Privathospital. Andre steder vil du opleve, at de tilbyder lokalbedøvelse, hvilket naturligvis også gør prisen på fjernelse af implantater lavere end vores. Vi har imidlertid god erfaring med at operere under fuld narkose, og mange af vores patienter foretrækker også at være i fuld narkose frem for lokalbedøvelse.

  Forløbet efter

  Når du vælger at få fjernet dine implantater på Roskilde Privathospital, sørger vi altid for et kontrolforløb efterfølgende. Lige så snart operationen er færdig, vil du blive kørt til opvågning, hvor du er under konstant overvågning, indtil du er vågen og klar efter bedøvelsen. Før du kan tage hjem, vil du også have en konsultation med din kirurg, som vil fortælle dig om dit operationsforløb og give dig endnu mere viden omkring, hvad du skal være opmærksom på i tiden efter operationen.

  Når du forlader vores klinik, vil du ikke blot være blevet klogere på de forholdsregler, du skal tage dig efter operationen. Du vil også have fået en tid til kontrol, så vi kan følge op på, at helingsprocessen skrider ordentligt frem.

  Potentielle komplikationer og bivirkninger

  Efterblødning og infektion

  I meget sjældne tilfælde kan blødning eller infektion efter behandlingen opstå. Dette sker kun for under 1% af patienterne og kræver en ny operation eller anden behandling for at sikre, at blødningen eller infektionen stoppes.

  Føleforstyrrelser og ømhed

  Føleforstyrrelser og ømhed i det behandlede område er en anden type af bivirkning, du kan opleve i tiden efter en brystoperation. Dette fortager sig oftest efter tre til seks måneder. Herefter vil du genvinde følesansen stille og roligt. I nogle tilfælde kan forskellige områder være længere tid end andre områder om at genvinde følesansen. I meget sjældne tilfælde er tabet af følesansen permanent.

  Uskønne ar

  Efter operationen vil arrene typisk være røde og hævede, men rødmen og hævelsen aftager normalt i løbet af 6-12 måneder og resulterer i et permanent, dog meget diskret ar. Arrene vil naturligt blive lysere og mindre synlige over tid, selvom få kan opleve, at arrene bliver bredere og mørkere i pigmenteringen.

  Har du mistanke om, at du har en eller flere af de ovenstående bivirkninger, bedes du tage kontakt til os med det samme.

  Følesans i brystvorter

  Mange kan amme efter fjernelse af implantater. Men har du imidlertid permanent mistet følesansen i brystvorten kan det være umuligt at amme.

  Potentielle komplikationer og bivirkninger

  • Føleforstyrrelser og ømhed
  • Efterblødning og infektion
  • Uskønne ar
  • Følesans i brystvorterne

  FAQ

  Hvordan brysterne ser ud efter fjernelse af implantater, afhænger af flere faktorer, herunder størrelsen og placeringen af ​​de oprindelige implantater, hvor længe de har været i kroppen, og kroppens naturlige aldringsproces.

  Proceduren kan variere afhængigt af faktorer såsom størrelsen på implantaterne, typen af implantater m.m. Generelt vil kirurgen lave et snit i huden nær implantaterne og forsigtigt fjerne dem. Det er vigtigt at drøfte alle aspekter af brystimplantatfjernelse med en erfaren plastikkirurg, før du beslutter dig.

  Omkostningerne ved fjernelse af brystimplantater kan variere afhængigt af flere faktorer. Generelt kan prisen variere fra 20.000 til 60.000 kr. alt afhængigt af det specifikke indgreb.

  Vil du vide endnu mere om behandlingen?

  Første gang vi mødes, snakker vi dine ønsker igennem og giver dig den bedste rådgivning.