Forløbet ved fedtsugning af hage og hals
Indholdsfortegnelse
Download mere viden
Fedsugning af hage og hals
Kalkunhage eller dobbelthage opstår som et naturligt aldringstegn og skyldes til dels, at huden på halsen bliver mere løs, men også at halsmuskulaturen glider fra hinanden. Ved forundersøgelsen, og inden en eventuelt fedtsugning af hagen, vil vi gennemgå indgrebet, og du vil modtage information om de risici, der er forbundet med operationen. Læs mere om fedtsugning af dobbelthage nedenfor.
Indholdsfortegnelse
Download mere viden
Lad os tage en snak om mulighederne
Mie Klink
Lægesekretær
Mie Klink
Lægesekretær
Ring på 46325005
Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08:00-15:00, Fredag 08:00-13:00
kontakt@roskildeprivathospital.dk20+
års erfaring
2.000+
Patienter årligt
4,9
på trustpilot
50
behandlingstyper
Behandlingsforløbet
Når du vælger Roskilde Privathospital, er du garanteret:
- Samme kirurg til både forundersøgelse og operation
- Overnatning ved større operationer: Ved større operationer tilbyder vi overnatning med fuld forplejning.
- 5 års tryghedsgaranti ved brystoperationer med brystimplantater eller tilkøb 8 års trygshedgaranti
- Implantatkortopbevaring i 20 år: Vi gemmer dit implantatkort i 20 år efter operationen, så du kan få dit implantat sikkert udskiftet af vores kirurger ved eventuelle komplikationer.
- Eventuel re-operation indenfor 12 måneder er gratis: Hvis resultatet ikke lever op til forventningerne, drøfter du det med kirurgen 3 måneder efter operationen, og i planlægger sammen næste skridt.
- Tryghed efter din operation: En sygeplejerske står til rådighed, som du kan ringe til i dagtimerne og derudover får du akutnummer til kirurgen.
- Lovpligtig patientforsikring: Vi er dækket af obligatorisk patientforsikring for alle operationer foretaget i Danmark. Dette giver dig ekstra tryghed.
- Ekstra kontroller ud over de obligatoriske efter operation, hvis du har behov for det.
→ Læs mere om kvalitet og tryghed
Bliv fri for slap hud omkring hals og hage
Udseendet af ens hals og hage er påvirket af mange faktorer, men hvorfor udvikler nogle mennesker mere fedt omkring halsen, og hvordan påvirker det deres udseende?
Halsens fedtdepoter afhænger af forskellige eksterne og interne faktorer såsom genetisk arv, aldring, vægt og udsættelse for sol. Mange af faktorerne kan man ikke undslippe, da de er genetiske bestemte, mens andre, som brug af solarium eller meget sol, ikke kan modvirkes, når først huden har taget skade. Fedtvævet på halsen kan vise sig i form af enten en dobbelthage eller ved en mindre markant vinkel mellem din hage og hals. Det kan være generende, når man skal fotograferes, og nogle skjuler halsen med tørklæder eller høje kraver for at ændre udseendet.
Fedtsugning af dobbelthage
Operationen foretages i lokalbedøvelse, hvor fedtet fjernes. Af og til suppleres det med at der anlægges et snit under hagen, og det overskydende hud fjernes. Halsmuskulaturen syes sammen, og der foretages en fedtsugning af hagen, hvis det er nødvendigt.
Du skal være opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra person til person afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt mv. Bemærk, at overvægt hurtigt vil kunne forkorte holdbarhedstiden.
Generelt om fedtsugning
Fedtsugning er ikke egnet som regulær slankekur hos overvægtige personer, men er beregnet til lokaliseret abnorme fedtansamlinger. Fedtsugninger kan foregå på forskellige måder både i lokalbedøvelse med intravenøs medicinering og i fuld bedøvelse.
De bedst egnede områder til fedtsugning er mave, hofter, lår, knæ, underben og hage. Man er nu også begyndt at fedtsuge i brysterne hos kvinder, når de er for store, samt hos mænd med tendens til meget fedt omkring brystvorterne, under hagen og ved de såkaldte „dansehåndtag“. De, der er bedst velegnet til en fedtsugning, er patienter med en elastisk hud, hvor huden nemmere kan trække sig sammen efter operationen. Man kan i princippet foretage en fedtsugning på alle aldersklasser, men jo yngre man er, desto bedre et resultat.
Behandling
Med en lang tynd kanyle går man ind og fjerner fedt således, at man efterlader huller i fedtvævet. Ved operationen får man få eller flere små ar. Ved en fedtsugning vil man maks. fjerne 2-3 kg. ved en operation, da man har stor risiko for komplikationer, også alvorlige komplikationer, hvis man øger den udhentede fedtmængde.
Medbring gerne løstsiddende tøj til at tage på efter operationen. Der vil forekomme hævelse og misfarvning omkring det opererede område, hvilket vil fortage sig de følgende måneder.
Efter behandling
Man bliver efter operationen udstyret med en bandage, som man får udleveret her på klinikken. Den skal man gå med, indtil vævet falder på plads, hvilket typisk varer 2–3 måneder. Efter en uge kan du købe yderligere bandager, hvis man ønsker at have nogle at skifte med. Bandagerne har den egenskab, at de “trykker” hullerne i vævet sammen, så det bliver fladere, ligesom det hindrer for meget væskeansamling. Derudover hindrer det en stor hævelse og dermed for meget udspiling af huden, da den kan have tendens til at blive løs.
Efter fedtsugningen bliver de små huller i huden syes, og man får plaster på. Derefter får man en stram bandage udenpå. Desværre er det vanskeligt at tage et regulært bad den første uge (indtil trådene er fjernet). Det vil være for smertefuldt at få bandagen på igen.
Vær opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra patient til patient afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt mv. Den forventede varighed af behandlingsresultatet vil formentlig kunne ses resten af livet, da det er de abnorme fedtdepoter, der er fjernet. Dette hindrer dog ikke, at man kan øge fedtmængden over hele kroppen og på de opererede områder.
Sådan er forløbet
Relateret til denne operation
Potentielle komplikationer og bivirkninger
Som ved alle typer af operationer kan man opleve bivirkninger efter en fedtsugning af halsen. Generelt er der en lille, men tilstedeværende risiko for at man får alvorlige bivirkninger.
I de følgende afsnit kan du læse mere om potentielle komplikationer og bivirkninger.
Behandlingsforløbet
Potentielle komplikationer og bivirkninger
- Ømhed og misfarvning
- Arvæv
- Vævsdød
- Infektion
- Blødning
- Nedsat følesans
Ømhed og misfarvning i starten
I den første tid efter behandlingen vil man kunne mærke en ømhed i det behandlede område, og der kan opstå misfarvninger i form af blå mærker. Dette vil dog forsvinde igen efter 2 til 4 ugers tid.
Arvæv kan ikke undgås
Det vil opstå arvæv efter en operation for dobbelthage. Dog vil arrene være små. Arvævet kan været lidt hårdt eller fortykket i perioden efter operationen, men arvævet vil blive blødere med tiden. Arrene vil hos de fleste patienter starte med at være rødligt og hævet. Dette vil også mindskes med tiden ca. over en periode på seks til 12 måneder, hvor arret vil begynde at fremstå mindre og mere lyst.
Meget sjældent opstår vævsdød
Vævsdød efter en operation med fedtsugning af dobbelthage ses meget sjældent. Dog har rygere, diabetikere, og personer med dårligt blodomløb en øget risiko for, at dødt væv opstår efter en operation.
Lille risiko for infektion i behandlingsområdet
Ved alle operationer er der en meget lille risiko – under 1% – for at infektion kan opstå i det behandlede område. Her er en dobbelthage operation ingen undtagelse. De hyppigste tegn på infektion er, at huden kan være: hævet, varm, rød og gøre ondt.
Har du mistanke om infektion efter din behandling, bedes du kontakte os med det samme, så vi kan behandle det.
Blødning kan opstå efter operation
Blødninger i det behandlede område efter en dobbelthage operation kan ske. Blodansamlinger i eller omkring det behandlede område ses oftest i de første 24 timer lige efter operationen. Opstår en ansamling af blod kan et mindre indgreb fjerne det igen.
Nedsat følesans kan opstå
Det er ikke unormalt af føleevnen nedsættes omkring halsen efter operationen. Følesansen vender i langt de fleste tilfælde tilbage efter en kortere periode. Men hos et fåtal kan en hæmmet føleevne være permanent, eller forekomme i en længere periode.
Læs venligst vores patientinfo grundigt.
FAQ