fuld-bedovelse

Er det farligt at blive opereret i fuld bedøvelse?

Er du en af dem, der bekymrer dig over at skulle i fuld bedøvelse? Så læs med her, og bliv klogere på de risici, der er forbundet med at skulle opereres i fuld bedøvelse.

Moderne bedøvelse er meget sikker. Er man sund og rask, er risikoen for alvorlige komplikationer meget lille. De fleste kommer sig hurtigt efter fuld bedøvelse. Nogle patienter vil dog opleve kvalme, opkast, hovedpine, døsighed og irriteret hals, når de vågner op efter operationen. Dette er normale bivirkninger og vil typisk gå væk efter et par timer. Vores opvågningssygeplejerske følger altid vores patienter tæt efter en operation og sørger for at lindre symptomerne med medicin, mad og væske.

Har man et højt BMI (over 30) eller lider man af alvorlige sygdomme som KOL, hjertesygdomme, er nyresyg og får kronisk dialyse eller har fremskreden kræft, vil risikoen for komplikationer være større i forbindelse med fuld bedøvelse. Af denne årsag opererer vi ikke denne patientgruppe her på klinikken.

Forud for en operation vil det derfor altid blive vurderet, om der er specifikke risikofaktorer for netop dig. På Roskilde Privathospital vil der altid være specialuddannet anæstesilæger, der er specialiseret i bedøvelse, til stede under din operation. Derudover gør vi udelukkende brug af det bedste overvågningsudstyr, der findes på markedet. På den måde sikrer vi en høj patientsikkerhed, så du kan sove trygt, godt og smertefrit under din operation hos os.

 

Kan jeg risikere at vågne op under min operation?

Spørgsmålet har sin baggrund i sjældne beskrivelser af patienters oplevelse af at være vågen uden at kunne kommunikere dette til anæstesipersonalet. For at forebygge dette og undgå lignende tilfælde, anvender vi på Roskilde Privathospital højt specialiserede bedøvelsesmetoder. Derudover anvender vi det bedste overvågningsudstyr og sammenholdt med de kliniske observationer, som vores anæstesilæger udfører, vil vores patienter være i de bedste hænder både før, under og efter operationen.

 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at ringe til os på tlf.: 46325005.